Musicalul Eliza

O poveste despre copilărie, despre o lume fantastică și reală totodată

Musicalul Eliza este un spectacol produs de Acting Dream Musical Theater în parteneriat cu Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

Musicalul Eliza este un spectacol cu muzică live, creat și compus de Eduard Petru Jighirgiu, compozitorul și regizorul spectacolelor Musicalul Cartea Junglei și Cinderella the Musical.

Nu încerca să demonstrezi nimănui nimic! Încearcă să fii cel mai bun în ceea ce faci în primul rând pentru tine! Bucură-te și cu siguranță îi vei bucura și pe cei din jurul tău!”.

Adriana Drăguț Jighirgiu
Founder & Actor

Povestea spectacolului

Eliza este o poveste despre copilărie, despre lumile pe care le putem descoperi, dacă avem credință, inocență și bunătate. Eliza, o fetiță care se pierde de părinții ei într-un spațiu aparent banal, va descoperi o lume fantastică și reală totodată, care o va ajuta să se cunoască și să prețuiască ceea ce are. Răsturnările de situații sunt comice și dezarmante, dar și pline de emoție în același timp.

Acting Dream Theater aduce din nou în fața publicului un musical captivant, emoționant și puternic, pentru întreaga familie.

Musicalul Eliza este un spectacol cu muzică live, creat și compus de Eduard Petru Jighirgiu, compozitorul și regizorul spectacolelor Musicalul Cartea Junglei și Cinderella the Musical.

Spectacol recomandat copiilor cu vârsta de peste 4 ani.
Durată: 1h și 20 min

Regia – Adriana și Eduard Petru Jighirgiu
Muzica & Libret – Eduard Petru Jighirgiu
Scenografie & Costume – Iulia Vișenescu
Coregrafia – Valentina Boldurescu
Graphic Design – Aurel Asanache

Distribuția spectacolului

Sara Iancu
Maria Tripșa
Kalysta Dumitrescu
Sophie Cioaca
Antonia Băicoianu
Anastasia Zmău
Anastasia Tihon
Kyra Dumitrescu
Maria Șerban
Sara Bărbușoiu
Robert Stancu
David Petru Jighirgiu
Andrei Pușcașu
Adriana Draguț Jighirgiu

WhatsApp Image 2024-04-25 at 12.25.47

Echipa spectacolului

Încă de la absolvirea Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, frământarea și căutarea, au făcut-o să se regăsească mult mai bine în mediul și libertatea teatrului independent. Proiectele din care a facut parte, au ajutat-o să se formeze ca artist și poate cea mai importantă întâlnire a ei, a fost cea cu teatrul musical. În acel moment a înțeles că este genul de teatru în care simte că se poate exprima cel mai bine. Pasiunea pentru muzică încă din copilărie s-a reactivat odată cu descoperirea acestui gen și a avut șansa să fie parte din câteva spectacole musicale de la noi din țară.
În anul 2015, Adriana înființa prima școală de teatru musical pentru copii și adolescenți Acting Dream Academy, menită să producă spectacole musicale la nivel profesionist.

“Meseria de actor sau de regizor se face cu umilință, cu generozitate, cu dăruire, cu pasiune, cu arderi puternice și muncă multă. Altfel, nu o faci decât superficial.
Experiența acumulată în ultimii ani și rezultatele celor pe care i-am ajutat în calitate de pedagog, m-au facut să înțeleg că pot face lucruri extrem de importante pentru oameni, făcându-i să-și descopere prin actorie modalități de exprimare pe care de cele mai multe ori nu știu că le dețin. Este important să le arăți celorlalți ce înseamnă să-ți dorești ceva și să nu lași încrâncenarea să-ți fure bucuria de a crea.
Nu am rețete speciale și nici nu dau verdicte. Pur și simplu mă implic cu totul în ceea ce fac, fiind extrem de atentă asupra detaliior. Iubesc să lucrez cu copiii, dar nu sunt pedagogul cel mai comod, din contră sunt unul exigent și pretențios pentru că mă interesează ca rezultatul să fie la cel mai înalt nivel de profesionalism.  Rezultatul pe care l-am obținut de la acești copii, este unul care mă împlinește profund. Sunt fericită să văd că au înțeles ce satisfacții sufletești poți dobândi prin muncă. Cum totul are un început, postura de asistent de regie a fost una nouă pentru mine în care m-am regăsit perfect. Mă bucur că am avut privilegiul să descopăr această nouă perspectivă într-un proiect de o asemenea anvergură.  Întreaga echipă a acestui spectacol este una puternică. O echipă de oameni frumoși care au un sens comun. Știu și simt că nu ne-am oprit aici, este doar începutul.”

Adriana Drăguț Jighirgiu

Founder, actor, asistentă regie

Un pasionat de teatru musical, un artist complex, Eduard Jighirgiu compune muzică de teatru și face spectacole de gen de peste 15 ani. Primul spectacol musical la care a lucrat a fost “Albă ca Zăpada” în 2007 la Teatrul Ion Creangă, în regia lui Cornel Todea. Au urmat zeci de spectacole de-atunci și până în prezent, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Atunci când compune muzică de teatru, Eduard nu uită că este actor și acest lucru o transformă în ceva ușor de însușit pentru artistul care o interpretează. Îmbinând perfect emoția cu bucuria și cu forța, mesajele transmise prin muzica lui sunt unele cu care este imposibil să nu rezonezi, ca spectator.
Noutatea acestui spectacol, nu constă neapărat în subiectul abordat, ci constă mai degrabă în felul în care a “împachetat” totul, pentru a ajunge la sufletul spectatorului.

“Atunci când lucrez la un spectacol, fie că sunt actor, regizor, sau compozitor, aleg intotdeauna simplitatea. Doar din simplitate se pot naște lucruri extraordinare. Mă simt foarte în largul meu când las bucuria de a mă juca să mă domine, pentru că în felul acesta pot descoperi lucruri noi în permanență.
Nu aș fi putut lucra la un asemenea spectacol, fără o echipă de producție pe sufletul meu, care să mă completeze atât de bine. Distribuția din acest proiect nu putea fi alta mai potrivită decât acești copii minunați, care mi-au oferit bucuria de a-i strânge în brațe în fiecare zi. Cred că aceasta este armonia care naște frumusețea spectacolului. ”

Eduard Petru Jighirgiu

Actor, regizor, compozitor

Vă așteptăm la spectacol!

Producători

jighirgiu

Parteneri