Cinderella – The Musical

Povestea spectacolului

“Cinderella” de Charles Perrault este una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase povești pentru copii din toate timpurile.

Cinderella, fata rămasă fără părinți la o vârstă la care ar fi avut cea mai mare nevoie de ei, rămăne în grija mamei vitrege care, pe lângă faptul că nu o iubește, o umilește ori de câte ori are ocazia, fiind foarte invidioasă pe ea, pentru calitățile pe care le conține, calități pe care nu le regăsește și la fetele ei. Răutățile gratuite ale mamei și ale surorilor, ne determină și mai bine să vedem tot ce este mai bun și mai curat în Cenușăreasa. Blândețea, bunătatea, curajul și generozitatea Cenușăresei, dar și prietenii ei devotați șoriceii, o vor ajuta să treacă mai ușor peste umilințele, răutățile și invidiile mamei și a surorilor vitrege.

Parcursul Cenușăresei în povestea noastră muzicală, este unul emoționant, jucăuș, comic, dar și dramatic. Personajele care se învârt în jurul ei joacă un rol extrem de important.

Chiar dacă mama vitregă nu are nici cel mai mic sentiment de afecțiune față de ea, șoriceii o iubesc și o ajută, iar prințul apare într-un moment în care nici nu spera. Dragostea pe care simte că i-o poartă acestuia, o ajută să meargă mai departe și să privească cu speranță și încredere spre viitor.

Regele, Ministrul și Aghiotantul acestuia sunt trei personaje absolut delicioase, care ies din situațiile cele mai neplăcute, cu mult umor. Zâna, plină și ea de haz apare într-un moment total neașteptat și răstoarnă situația în așa fel încât ne va ține cu sufletul la gură.  Șoriceii din povestea noastră reprezintă spuma spectacolului, fiecare dintre ei fiind un prototip foarte bine definit.

Povestea se întâmplă în zilele noastre și începe din momentul în care familia fetei se mută într-un cartier rezidențial, pentru a-și depăși condiția. Adaptabilitatea familiei fetei la noul mediu și nivel de trai nu este una imediată, din contră, schimbarea se va face treptat, așa cum este firesc.

Contrapunctul spectacolului îl reprezintă mama cu surorile vitrege. Chiar dacă surorile sunt personaje negative, în povestea noastră acestea sunt savuroase, pline de umor. Mama în schimb, este sarcastică și nu se lasă înduioșată de nimic. În final, toate eforturile ei de a împiedica întâlnirea celor doi sunt spulberate de bunătatea și curajul Cenușăresei.

Pentru muzica acestui spectacol, regizorul și compozitorul Eduard Petru Jighirgiu, a folosit un mix de instrumente clasice cu moderne, pentru a aduce o poveste clasică în timpurile noastre. Costumele, proiecția și luminile completează perfect muzica și jocul actorilor, oferind spectacolului un aer foarte fresh.

Cinderella – the Musical, o poveste a zilelor noastre transformată în musical autentic este un spectacol cu adevărat necesar. Este o poveste în care forța iubirii răzbate orice obstacole, o adevărată lecție de viață.
Cinderella – the Musical, un spectacol emoționant și puternic în același timp, un musical unitar și captivant.

Distribuția

Cinderella – Daria Crișan
Prințul – Robert Ciupitu / Darisian Luncanu
Mama vitregă- Adriana Drăguț Jighirgiu
Drizella- Rusalina Bona / Mara Țibuleac
Anastasia – Anda Pușcașu / Bianca Tabacu / Andreea Alice Preda
Regele – Andrei Tomescu / Eduard Petru Jighirgiu
Ministrul – Victor Ion
Zâna – Alma Nicole Boiangiu / Alina Mirică
Aghiotantul – Andrei Pușcașu

Șoricei – Andrei Rosz, David Petru Jighirgiu, Mihaela Bogdan, Raluca Oncică, Cezar Stoica, Robert Stancu, Delia Ioana Șotreanu

Durata spectacolului 90 min fără pauză
Recomandare vârstă 4+

 

Echipa de creație

Regia & Musica & Libret & Scenografie – Eduard Petru Jighirgiu
Asistent Regie – Adriana Drăguț Jighirgiu
Video mapping – Andrei Cozlac
Coregrafia – Edi Stancu
Vocal coach – Claudia Măru Hanghiuc
Costume – Adina Gherghiceanu, Tatiana Ghanea & Elena Mirică
Lighting design – Cătălin Maican
Sound design – Dragoș Vișan
Graphic design – Aurel Asanache

Producători

Biletele sunt disponibile pe www.bilet.ro