Musicalul Cartea Junglei

O poveste de peste 100 de ani, într-un musical magic pentru toată familia

Cartea Junglei într-un spectacol musical autentic al inocenței: Acting Dream Musical Theatre, abia așteaptă să vă însoțească în emoționanta aventură a prieteniei dintre micul om Mowgli și fiarele simpatice, îmblânzite, ale junglei.

Nu încerca să demonstrezi nimănui nimic! Încearcă să fii cel mai bun în ceea ce faci în primul rând pentru tine! Bucură-te și cu siguranță îi vei bucura și pe cei din jurul tău! Lasă copilul din tine să se exprime ori de câte ori simte nevoia! Mowgli există în noi toți. Aceasta este adevărata armonie a…vieții!”.

Adriana Drăguț Jighirgiu
Founder & Actor

Povestea spectacolului

Cartea Junglei – un curaj nebun, o “inconștiență” minunată. Dar frumusețea și magia acestui proiect, au constat exact în aceste lucruri. Să pornești la un asemenea drum cu o armată de copii, este nebunie curată. Mai întâi a fost Acting Dream Academy, școala de teatru musical apărută din dorința de a construi ceva nou, ceva care să ne reprezinte întru totul. O școală care și-a propus să pregătească adolescenți și copii la nivel de facultate de teatru, pentru ca mai apoi să producă spectacole de gen.

După aproape trei ani de studiu cu acești copii, a urmat organic necesitatea unui proiect pe măsura pregătirii lor. Două luni am stat și am căutat ce spectacol să facem cu ei. Nu a fost deloc ușor să-l găsim, pentru că ne-am dorit să-i implicăm pe toți cei din școală. La puțin timp de la apariția Acting Dream Academy, pentru că deja aveam o producție a școlii, pentru că vedeam cum cresc și de ce sunt capabili acești copii, s-a născut automat dorința de a avea un teatru independent de musical. El nu a apărut imediat, pentru că nu avea cum, pentru că nu ne place să forțăm lucrurile. A apărut exact atunci când era nevoie de el. Acting Dream Theater a apărut odată cu “Cartea Junglei”.

Ce a urmat din momentul acela, este una din cele mai frumoase experiențe care ni se putea întâmpla în viață. Sunt trăiri care trebuie simțite pe propria piele. Am trecut prin toate sentimentele posibile. De la deznădejde, la euforie. Ne-am bucurat în toată perioada aceasta de fiecare moment în parte, oricât de greu sau de ușor a fost.

CARTEA JUNGLEI – O POVESTE DE 100 DE ANI ÎNTR-UN MUSICAL MAGIC

Un spectacol născut din nevoia de schimbare, dintr-o dorință nebună a doi oameni care caută tot timpul noutatea, a prins contur de la o zi la alta. Iar când ni s-au alăturat toți ceilalți care au avut încredere în noi și în proiect, am simțit că primim aripi în plus. Deși titlul pe care l-am ales nu este deloc unul nou, felul în care am ales să-l redescoperim este neașteptat și asta îl face unic.

Când dăruiești iubire și faci totul din iubire, lucrurile nu au cum să nu se schimbe, iar oamenii dedicați nu au cum să nu apară.
Acest proiect nu avea cum să existe nici măcar fără un singur om din echipa de azi.

Echipa de creație

Regia&Muzica&Scenografie&Libret – Eduard Petru Jighirgiu
Asistent regie – Adriana Drăguț Jighirgiu
Coregrafia – Edi Stancu
Vocal Coach – Claudia Măru Hanghiuc
Costume – Adina Gherghiceanu&Anca Pancu
Light Design – Costi Baciu
Video Design – Cristi Niculescu&Luca Achim
Graphic Design – Aurel Asanache

Musicalul Cartea Junglei

Distribuția spectacolului

Mowgli – Robert Stancu
Baloo – Sergiu Roban / Dumitru Florescu
Bagheera – Raluca Oncică
Șarpele Kaa – Alma Nicole Boiangiu / Mara Țibuleac
Share Kaan/Colonelul Hati – Andrei Pușcașu
Raksha – Alma Nicole Boiangiu / Mara Țibuleac
King Louie – David Petru Jighirgiu
Shanti – Antonia Bǎicoianu

Lupi, Maimuțe, Elefanți, Vulturi:
Dana Buzatu, Cezar Stoica, Aryana Frǎțicǎ, Ioana Oncică, Anastasia Tihon, Maria Tripșa, Alexandra Dumitriu, Alina Mirică, Rebeca Frǎțicǎ, Maria Șerban, Sara Iancu, Kalista Dumitrescu, Kyra Dumitrescu, Sophie Cioaca, Antonia Bǎicoianu, Sara Bǎrbușoiu

Recomandare vârstă 4+

Echipa spectacolului

Încă de la absolvirea Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, frământarea și căutarea, au făcut-o să se regăsească mult mai bine în mediul și libertatea teatrului independent. Proiectele din care a facut parte, au ajutat-o să se formeze ca artist și poate cea mai importantă întâlnire a ei, a fost cea cu teatrul musical. În acel moment a înțeles că este genul de teatru în care simte că se poate exprima cel mai bine. Pasiunea pentru muzică încă din copilărie s-a reactivat odată cu descoperirea acestui gen și a avut șansa să fie parte din câteva spectacole musicale de la noi din țară.
Având în vedere distribuția din “Cartea Junglei”, prezența ei în echipa de producție a spectacolului, nu este una întâmplătoare. În anul 2015, Adriana înființa prima școală de teatru musical pentru copii și adolescenți Acting Dream Academy, menită să producă spectacole musicale la nivel profesionist.

“Meseria de actor sau de regizor se face cu umilință, cu generozitate, cu dăruire, cu pasiune, cu arderi puternice și muncă multă. Altfel, nu o faci decât superficial.
Experiența acumulată în ultimii ani și rezultatele celor pe care i-am ajutat în calitate de pedagog, m-au facut să înțeleg că pot face lucruri extrem de importante pentru oameni, făcându-i să-și descopere prin actorie modalități de exprimare pe care de cele mai multe ori nu știu că le dețin. Este important să le arăți celorlalți ce înseamnă să-ți dorești ceva și să nu lași încrâncenarea să-ți fure bucuria de a crea.
Nu am rețete speciale și nici nu dau verdicte. Pur și simplu mă implic cu totul în ceea ce fac, fiind extrem de atentă asupra detaliior. Iubesc să lucrez cu copiii, dar nu sunt pedagogul cel mai comod, din contră sunt unul exigent și pretențios pentru că mă interesează ca rezultatul să fie la cel mai înalt nivel de profesionalism. Acest “tratament” pe care l-am aplicat artișilor și la “Cartea Junglei”, știu că motivează. Rezultatul pe care l-am obținut de la acești copii, este unul care mă împlinește profund. Sunt fericită să văd că au înțeles ce satisfacții sufletești poți dobândi prin muncă. Cum totul are un început, postura de asistent de regie a fost una nouă pentru mine în care m-am regăsit perfect. Mă bucur că am avut privilegiul să descopăr această nouă perspectivă într-un proiect de o asemenea anvergură. Când un regizor atât de sincer cum este Edi îți așează în brațe un asemenea spectacol, nu faci altceva decât să inveți în fiecare zi. Întreaga echipă a acestui spectacol este una puternică. O echipă de oameni frumoși care au un sens comun. Știu și simt că nu ne-am oprit aici, este doar începutul.”

Adriana Drăguț Jighirgiu

Founder, actor, asistentă regie

Un pasionat de teatru musical, un artist complex, Eduard Jighirgiu compune muzică de teatru și face spectacole de gen de peste 10 ani. Primul spectacol musical la care a lucrat a fost “Albă ca Zăpada” în 2007 la Teatrul Ion Creangă, în regia lui Cornel Todea. Au urmat zeci de spectacole de-atunci și până în prezent, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Atunci când compune muzică de teatru, Eduard nu uită că este actor și acest lucru o transformă în ceva ușor de însușit pentru artistul care o interpretează. Îmbinând perfect emoția cu bucuria și cu forța, mesajele transmise prin muzica lui sunt unele cu care este imposibil să nu rezonezi, ca spectator.
Noutatea acestui spectacol, nu constă neapărat în subiectul abordat, ci constă mai degrabă în felul în care a “împachetat” totul, pentru a ajunge la sufletul spectatorului.
Cu o experiență de aproape 20 de ani în teatru de copii, pentru Eduard, rolul lui Shere Kaan înseamnă o imensă provocare. Este pentru prima oară când joacă pe o scenă plină de inocența și de puritatea copiilor.

“Atunci când lucrez la un spectacol, fie că sunt actor, regizor, sau compozitor, aleg intotdeauna simplitatea. Doar din simplitate se pot naște lucruri extraordinare. Mă simt foarte în largul meu când las bucuria de a mă juca să mă domine, pentru că în felul acesta pot descoperi lucruri noi în permanență. Deși “Cartea Junglei” este o poveste ultra cunoscută, mi-am dorit să o aduc în fața spectatorilor într-un mod inedit, așa cum nu au mai văzut-o până acum. Păstrând povestea, am ales o altă modalitate de a o exprima, transformând pasaje întregi de proză în arii cântate. Am vrut să fie un spectacol foarte viu și autentic. Povestea mi-a permis să o transform într-un musical cu tot ce presupune acest gen de teatru.
Nu aș fi putut lucra la un asemenea spectacol, fără o echipă de producție pe sufletul meu, care să mă completeze atât de bine. Distribuția din acest proiect nu putea fi alta mai potrivită decât acești copii minunați, care mi-au oferit bucuria de a-i strânge în brațe în fiecare zi. Cred că aceasta este armonia care naște frumusețea spectacolului. Ceea ce-mi doresc cel mai mult de la “Cartea Junglei”, este să transmită exact trăirile pe care le-am avut eu atunci când l-am creat și să bucure cât mai multe suflete.”

Eduard Petru Jighirgiu

Actor, regizor, compozitor

Un artist desăvârșit cu o experiență de scenă fabuloasă atât în țară cât și în străinătate, un pedagog desprins parcă din poveștile lui Ion Creangă, o adevărată enciclopedie universală, Claudia Măru Hanghiuc este una din personalitățile lumii teatrale musicale cu care am avut privilegiul să ne întâlnim.
Și-a început cariera artistică în anul 1975 ca actriță la Teatrul Al. Davilla din Pitești și a continuat ca mezzosoprană la Teatrul Liric din Craiova, apoi la Opera Națională din Iași, Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, pentru ca mai apoi să ajungă prim solistă la Opera Națională și la Teatrul de Operetă și Musical Ion Dacian din București.
A jucat de asemenea în mari producții pe marile scene ale lumii în Germania, Spania, Australia, Finlanda, America, Italia.
Pentru că genul musical a pasionat-o dintotdeauna și pentru că a vrut să se perfecționeze din ce în ce mai mult, după ani de căutări și experimentând, a descoperit tehnici vocale de respirație și impostație in artele teatrale atât de spectaculoase și de simple în același timp, care nu fac altceva decât să vină în ajutorul artistului interpret. În urma acestor căutări, acestor preocupări a devenit Profesor Doctor în Teatru Musical. Rezultatele studenților cu care a lucrat și care au ajuns în teatre sau școli renumite ale lumii și rezultatele celor cu care lucrează în prezent, sunt confirmări ale valorii dumneaei ca pedagog.
Despre Claudia Măru Hanghiuc ar trebui să scriem multe volume. Dincolo de valoarea artistică, ceea ce o caracterizează cel mai bine este calitatea umană. În lucrul cu oamenii, dar mai ales cu copiii, aceasta este poate cea mai importantă calitate. Felul în care o iubesc acești copii cu care lucrează, dăruirea și implicarea cu care știe să le explice lucruri despre arta cântului, o fac unică și ne fac pe noi să spunem despre ea că “face minuni”

“Un popor fără cultură e lipsit de educație! Unui popor fără educație îi lipsește bunul simț! Un popor fără cultură și educație muzicală e incult și needucat!”

Claudia Măru Hanghiuc

Profesor Doctor Teatru Musical – Vocal Coach

Cu o activitate impresionantă în lumea dansului și a showbiz-ului, Edi Stancu dansează parcă dintotdeauna. A coordonat baletul “Dansez pentru tine” câțiva ani, lucrând în paralel la proiecte proprii. Cu ceva timp în urmă, Edi s-a întâlnit cu lumea teatrului și așa a ajuns să descopere o altă perspectivă asupra dansului. Un spirit ludic, cu o bucurie de a se juca ieșită din comun, Edi este atracția fiecărui artist în parte. O fire ambițioasă și motivantă, cu o generozitate ieșită din comun, reușește de fiecare dată să răspândească energie și emoție celor din jur.

“Să lucrezi cu copiii, poate nu este cel mai ușor lucru. Dar, rezultatele pe care le poți obține de la ei sunt inimaginabile. Copiii sunt plini de energie și foarte sinceri. Au o altfel de implicare sufletească. Ne motivăm reciproc în permanență. Mi-am dorit dintotdeauna să fac un proiect cu copii care să aibă ca finalitate un spectacol cu ei și despre ei. Cartea Junglei a apărut într-un moment cum nu se putea mai bun. Când lucrez cu copii, mă simt foarte în largul meu. Cred că mi se potrivește ca o mănușă acest proiect.”

Edi Stancu

Coregraf

Adina Gherghiceanu

“M-am simțit atrasă de domeniul creației vestimentare la o vârstă fragedă, în atelierul bunicii mele. Am fost îndrumată cu dragoste spre libertatea de a crea și am crescut confecționându-mi atât propriile ținute cât și pe cele ale păpușilor mele.
Am simțit întotdeauna că prin îmbrăcăminte putem contura frumosul și am susținut orice idee estetică orientată spre bucuria de a dărui un zâmbet celor din jur. Sper ca fiecare costum din “Cartea Junglei” să aibă acest efect. Să bucure și să ne întoarcă pe toți în copilărie în lumea poveștilor.”

Adina Gherghiceanu

Costume

Cu o experiență de 15 ani în cercetare de piață, marketing, ecommerce și consultanță de bussines, Lucia Ciucă dezvoltă proiecte care ajută companii românești să se dezvolte. O parte importantă o reprezintă comunicarea, unde mesajul corect, transmis eficient face diferența. Nu crede în tipare și în soluții universale.

“Fiecare companie este unică, astfel, fiecare soluție trebuie să fie specifică pentru ca business-ul să devină epic.”

Lucia Ciucă

Lucia Ciucă

PR & Comunicare

Ofelia Teodorescu este avocat, membru în Baroul București, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul litigiilor, a consultanței juridice și asistenței de specialitate, gestionând cauze în diverse arii de practică, reprezentând diverse instituții și societăți, dar și corporații naționale și multinaționale, în legătură cu toate aspectele activității acestora.

Experiența sa consolidată în timp include, în prezent, consilierea juridică în cadrul proiectelor Acting Dream Theater, fiind motivată de pasiunea și iubirea fetiței sale, Eva, pentru această artă.

Ofelia Teodorescu

Avocat

Cartea Junglei în imagini

Producători

jighirgiu

Parteneri

ciuca

Biletele sunt disponibile pe www.iabilet.ro