Musicalul ‘White Lies’

O poveste emoționantă, o poveste de viață despre iubire

Musicalul “White Lies” – un text spumos, un recital actoricesc și muzical despre iubire și despre descoperirea sinelui.

Cele două personaje, interpretate de Adriana Drăguț și Eduard Petru Jighirgiu, se află în căutarea unei șanse la schimbare, la fericire. Întâlnirea lor “neașteptată” într-un parc pe o bancă, le oferă amândurora un nou început. Un început la care nu mai sperau.

Lupta care se dă între bine și rău, între adevăr și minciună, este una plină de umor și de emoție. Situațiile comice și dramatice din text, răsturnările de situație atât de neașteptate, sunt amplificate de muzica live din spectacol.

Musicalul “White Lies” – o poveste și o lecție de viață în același timp în care este aproape imposibil să nu te regăsești. Un spectacol despre verticalitate, despre asumare. Un spectacol despre noi toți. Un spectacol revelator care te transformă, o poveste la care nu poți rămâne imun.

„Atunci când lucrez la un spectacol, fie că sunt actor, regizor, sau compozitor, aleg intotdeauna simplitatea. Doar din simplitate se pot naște lucruri extraordinare. Mă simt foarte în largul meu când las bucuria de a mă juca să mă domine, pentru că în felul acesta pot descoperi lucruri noi în permanență.”

Eduard Petru Jighirgiu

Echipa spectacolului

Regia: Felicia Dalu
Muzică și text: Eduard Petru Jighirgiu
Distribuția: Adriana Drăguț & Eduard Petru Jighirgiu

Distribuția spectacolului

Încă de la absolvirea Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, frământarea și căutarea, au făcut-o să se regăsească mult mai bine în mediul și libertatea teatrului independent. Proiectele din care a facut parte, au ajutat-o să se formeze ca artist și poate cea mai importantă întâlnire a ei, a fost cea cu teatrul musical. În acel moment a înțeles că este genul de teatru în care simte că se poate exprima cel mai bine. Pasiunea pentru muzică încă din copilărie s-a reactivat odată cu descoperirea acestui gen și a avut șansa să fie parte din câteva spectacole musicale de la noi din țară.
Având în vedere distribuția din “Cartea Junglei”, prezența ei în echipa de producție a spectacolului, nu este una întâmplătoare. În anul 2015, Adriana înființa prima școală de teatru musical pentru copii și adolescenți Acting Dream Academy, menită să producă spectacole musicale la nivel profesionist.

„Meseria de actor sau de regizor se face cu umilință, cu generozitate, cu dăruire, cu pasiune, cu arderi puternice și muncă multă. Altfel, nu o faci decât superficial.
Experiența acumulată în ultimii ani și rezultatele celor pe care i-am ajutat în calitate de pedagog, m-au facut să înțeleg că pot face lucruri extrem de importante pentru oameni, făcându-i să-și descopere prin actorie modalități de exprimare pe care de cele mai multe ori nu știu că le dețin. Este important să le arăți celorlalți ce înseamnă să-ți dorești ceva și să nu lași încrâncenarea să-ți fure bucuria de a crea.
Nu am rețete speciale și nici nu dau verdicte. Pur și simplu mă implic cu totul în ceea ce fac, fiind extrem de atentă asupra detaliior. Iubesc să lucrez cu copiii, dar nu sunt pedagogul cel mai comod, din contră sunt unul exigent și pretențios pentru că mă interesează ca rezultatul să fie la cel mai înalt nivel de profesionalism. Întreaga echipă a acestui spectacol este una puternică. O echipă de oameni frumoși care au un sens comun. Știu și simt că nu ne-am oprit aici, este doar începutul.”

Vocal Coach: Claudia Măru Hanghiuc
Graphic: Design: Aurel Asanache
Foto: Alin Militaru

Adriana Drăguț Jighirgiu

Fondator, actor

Un pasionat de teatru musical, un artist complex, Eduard Jighirgiu compune muzică de teatru și face spectacole de gen de peste 10 ani. Primul spectacol musical la care a lucrat a fost “Albă ca Zăpada” în 2007 la Teatrul Ion Creangă, în regia lui Cornel Todea. Au urmat zeci de spectacole de-atunci și până în prezent, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Atunci când compune muzică de teatru, Eduard nu uită că este actor și acest lucru o transformă în ceva ușor de însușit pentru artistul care o interpretează. Îmbinând perfect emoția cu bucuria și cu forța, mesajele transmise prin muzica lui sunt unele cu care este imposibil să nu rezonezi, ca spectator.
Noutatea acestui spectacol, nu constă neapărat în subiectul abordat, ci constă mai degrabă în felul în care a “împachetat” totul, pentru a ajunge la sufletul spectatorului.

„Atunci când lucrez la un spectacol, fie că sunt actor, regizor, sau compozitor, aleg intotdeauna simplitatea. Doar din simplitate se pot naște lucruri extraordinare. Mă simt foarte în largul meu când las bucuria de a mă juca să mă domine, pentru că în felul acesta pot descoperi lucruri noi în permanență.
Nu aș fi putut lucra la un asemenea spectacol, fără o echipă de producție pe sufletul meu, care să mă completeze atât de bine.”

Eduard Petru Jighirgiu

Actor, compozitor

Galerie foto