Musicalul Departe de casă

O poveste despre copilărie, despre o lume fantastică și reală totodată

Departe de casă este un spectacol musical original 100% românesc produs de Acting Dream Musical Theater în parteneriat cu Teatrul Excelsior București și interpretat exclusiv de actorii Academiei de musical Acting Dream Academy.

Nu încerca să demonstrezi nimănui nimic! Încearcă să fii cel mai bun în ceea ce faci în primul rând pentru tine! Bucură-te și cu siguranță îi vei bucura și pe cei din jurul tău!”.

Adriana Drăguț Jighirgiu
Founder & Actor

Povestea spectacolului

Musicalul Departe de casă

Departe de casă este un spectacol musical original 100% românesc produs de Acting Dream Musical Theater în parteneriat cu Teatrul Excelsior București și interpretat exclusiv de actorii Academiei de musical Acting Dream Academy.

Departe de casă este o poveste despre copilărie, despre jucăriile dintr-un supermarket care prind viață datorită fetiței Alina rătăcită printre ele. Alina va descoperi printre prietenele ei jucăriile, o lume fantastică și reală totodată care o va ajuta să se cunoască și să prețuiască ceea ce are. Răsturnările de situații sunt comice și dezarmante, dar și pline de emoție în același timp.

Musicalul Departe de casă este un show care te va face să-ți râdă sufletul, unde se cântă despre iubire, despre adevăratele valori ale vieții unde frumusețea umană este ridicată la rang de virtute.

Pentru a doua oară, după Musicalul Cartea Junglei aducem în fața publicului un musical interpretat exclusiv de copii asemeni celor de pe Brodway.
Departe de casă este un show cu muzică live cu un scenariu original românesc creat și compus de Eduard Petru Jighirgiu, compozitorul și regizorul Musicalului Cartea Junglei.

Distribuția spectacolului

Ioana Codorean
Maria Codorean
David Petru Jighirgiu
Mara Bogdan
Mihai Dobrică
Robert Stancu
Sofia Firoiu
Eva Pietroiu
David Enache

Actorii Academiei de musical Acting Dream Academy

IMG_1844

Echipa spectacolului

Încă de la absolvirea Universității de Artă Teatrală și Cinematografică din București, frământarea și căutarea, au făcut-o să se regăsească mult mai bine în mediul și libertatea teatrului independent. Proiectele din care a facut parte, au ajutat-o să se formeze ca artist și poate cea mai importantă întâlnire a ei, a fost cea cu teatrul musical. În acel moment a înțeles că este genul de teatru în care simte că se poate exprima cel mai bine. Pasiunea pentru muzică încă din copilărie s-a reactivat odată cu descoperirea acestui gen și a avut șansa să fie parte din câteva spectacole musicale de la noi din țară.
În anul 2015, Adriana înființa prima școală de teatru musical pentru copii și adolescenți Acting Dream Academy, menită să producă spectacole musicale la nivel profesionist.

“Meseria de actor sau de regizor se face cu umilință, cu generozitate, cu dăruire, cu pasiune, cu arderi puternice și muncă multă. Altfel, nu o faci decât superficial.
Experiența acumulată în ultimii ani și rezultatele celor pe care i-am ajutat în calitate de pedagog, m-au facut să înțeleg că pot face lucruri extrem de importante pentru oameni, făcându-i să-și descopere prin actorie modalități de exprimare pe care de cele mai multe ori nu știu că le dețin. Este important să le arăți celorlalți ce înseamnă să-ți dorești ceva și să nu lași încrâncenarea să-ți fure bucuria de a crea.
Nu am rețete speciale și nici nu dau verdicte. Pur și simplu mă implic cu totul în ceea ce fac, fiind extrem de atentă asupra detaliior. Iubesc să lucrez cu copiii, dar nu sunt pedagogul cel mai comod, din contră sunt unul exigent și pretențios pentru că mă interesează ca rezultatul să fie la cel mai înalt nivel de profesionalism.  Rezultatul pe care l-am obținut de la acești copii, este unul care mă împlinește profund. Sunt fericită să văd că au înțeles ce satisfacții sufletești poți dobândi prin muncă. Cum totul are un început, postura de asistent de regie a fost una nouă pentru mine în care m-am regăsit perfect. Mă bucur că am avut privilegiul să descopăr această nouă perspectivă într-un proiect de o asemenea anvergură.  Întreaga echipă a acestui spectacol este una puternică. O echipă de oameni frumoși care au un sens comun. Știu și simt că nu ne-am oprit aici, este doar începutul.”

Adriana Drăguț Jighirgiu

Founder, actor, asistentă regie

Un pasionat de teatru musical, un artist complex, Eduard Jighirgiu compune muzică de teatru și face spectacole de gen de peste 10 ani. Primul spectacol musical la care a lucrat a fost “Albă ca Zăpada” în 2007 la Teatrul Ion Creangă, în regia lui Cornel Todea. Au urmat zeci de spectacole de-atunci și până în prezent, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Atunci când compune muzică de teatru, Eduard nu uită că este actor și acest lucru o transformă în ceva ușor de însușit pentru artistul care o interpretează. Îmbinând perfect emoția cu bucuria și cu forța, mesajele transmise prin muzica lui sunt unele cu care este imposibil să nu rezonezi, ca spectator.
Noutatea acestui spectacol, nu constă neapărat în subiectul abordat, ci constă mai degrabă în felul în care a “împachetat” totul, pentru a ajunge la sufletul spectatorului.

“Atunci când lucrez la un spectacol, fie că sunt actor, regizor, sau compozitor, aleg intotdeauna simplitatea. Doar din simplitate se pot naște lucruri extraordinare. Mă simt foarte în largul meu când las bucuria de a mă juca să mă domine, pentru că în felul acesta pot descoperi lucruri noi în permanență.
Nu aș fi putut lucra la un asemenea spectacol, fără o echipă de producție pe sufletul meu, care să mă completeze atât de bine. Distribuția din acest proiect nu putea fi alta mai potrivită decât acești copii minunați, care mi-au oferit bucuria de a-i strânge în brațe în fiecare zi. Cred că aceasta este armonia care naște frumusețea spectacolului. ”

Eduard Petru Jighirgiu

Actor, regizor, compozitor

Un artist desăvârșit cu o experiență de scenă fabuloasă atât în țară cât și în străinătate, un pedagog desprins parcă din poveștile lui Ion Creangă, o adevărată enciclopedie universală, Claudia Măru Hanghiuc este una din personalitățile lumii teatrale musicale cu care am avut privilegiul să ne întâlnim.
Și-a început cariera artistică în anul 1975 ca actriță la Teatrul Al. Davilla din Pitești și a continuat ca mezzosoprană la Teatrul Liric din Craiova, apoi la Opera Națională din Iași, Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța, pentru ca mai apoi să ajungă prim solistă la Opera Națională și la Teatrul de Operetă și Musical Ion Dacian din București.
A jucat de asemenea în mari producții pe marile scene ale lumii în Germania, Spania, Australia, Finlanda, America, Italia.
Pentru că genul musical a pasionat-o dintotdeauna și pentru că a vrut să se perfecționeze din ce în ce mai mult, după ani de căutări și experimentând, a descoperit tehnici vocale de respirație și impostație in artele teatrale atât de spectaculoase și de simple în același timp, care nu fac altceva decât să vină în ajutorul artistului interpret. În urma acestor căutări, acestor preocupări a devenit Profesor Doctor în Teatru Musical. Rezultatele studenților cu care a lucrat și care au ajuns în teatre sau școli renumite ale lumii și rezultatele celor cu care lucrează în prezent, sunt confirmări ale valorii dumneaei ca pedagog.
Despre Claudia Măru Hanghiuc ar trebui să scriem multe volume. Dincolo de valoarea artistică, ceea ce o caracterizează cel mai bine este calitatea umană. În lucrul cu oamenii, dar mai ales cu copiii, aceasta este poate cea mai importantă calitate. Felul în care o iubesc acești copii cu care lucrează, dăruirea și implicarea cu care știe să le explice lucruri despre arta cântului, o fac unică și ne fac pe noi să spunem despre ea că “face minuni”

“Un popor fără cultură e lipsit de educație! Unui popor fără educație îi lipsește bunul simț! Un popor fără cultură și educație muzicală e incult și needucat!”

Claudia Măru Hanghiuc

Profesor Doctor Teatru Musical – Vocal Coach

Cu o activitate impresionantă în lumea dansului și a showbiz-ului, Edi Stancu dansează parcă dintotdeauna. A coordonat baletul “Dansez pentru tine” câțiva ani, lucrând în paralel la proiecte proprii. Cu ceva timp în urmă, Edi s-a întâlnit cu lumea teatrului și așa a ajuns să descopere o altă perspectivă asupra dansului. Un spirit ludic, cu o bucurie de a se juca ieșită din comun, Edi este atracția fiecărui artist în parte. O fire ambițioasă și motivantă, cu o generozitate ieșită din comun, reușește de fiecare dată să răspândească energie și emoție celor din jur.

“Să lucrezi cu copiii, poate nu este cel mai ușor lucru. Dar, rezultatele pe care le poți obține de la ei sunt inimaginabile. Copiii sunt plini de energie și foarte sinceri. Au o altfel de implicare sufletească. Ne motivăm reciproc în permanență. Mi-am dorit dintotdeauna să fac un proiect cu copii care să aibă ca finalitate un spectacol cu ei și despre ei. Când lucrez cu copii, mă simt foarte în largul meu. Cred că mi se potrivește ca o mănușă acest proiect.”

Edi Stancu

Coregraf

“M-am simțit atrasă de domeniul creației vestimentare la o vârstă fragedă, în atelierul bunicii mele. Am fost îndrumată cu dragoste spre libertatea de a crea și am crescut confecționându-mi atât propriile ținute cât și pe cele ale păpușilor mele.
Am simțit întotdeauna că prin îmbrăcăminte putem contura frumosul și am susținut orice idee estetică orientată spre bucuria de a dărui un zâmbet celor din jur. Sper ca fiecare costum să aibă acest efect. Să bucure și să ne întoarcă pe toți în copilărie în lumea poveștilor.”

Adina Gherghiceanu

Costume

Adina Gherghiceanu

Vă așteptăm la spectacol!

Producători

jighirgiu

Parteneri